Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Uránia fimszínház

2019. május 29-én M. Kristic: Ruben Brandt, a gyűjtő című Oscar-díjra nominált akció-thillerjét vetítették a világ ötödik legszebb mozijában, az Urániában Budapesten. A vetítésen a Grassalkovich Antal Baptista Szakképző Iskola hét diákja és egy kísérő tanár is részt vett. Velük a vetítés után fényképes interjú is készült az okosmozi.hu újságírója, Cziglényi Boglárka jóvoltából.  A résztvevők a teltházas nézőtéren rövid bevezető után megtekintették az okosmozi. hu projekt értelmező rövidfilmjét, amely számtalan megfigyelési szempontot, ötletet adott a 300 művészi utalást tartalmazó animációs „cult opus” több lehetséges értelmezéséhez.

A jól sikerült interjú következményeként a VIII. Hatvani Mosolyfesztivál alkalmával a Grassalkovich iskolába látogatott Cziglényi Bogláka filmes újságíró, aki részletes híradást adott az intézményben zajló tehetséggondozásról, a művészi seregszemle sokszínűségéről, különösen kiemelve Forró Máté animációs blokkjának (Prometheus, Felépül a ház, Örömtánc, A szigeti élet kezdete) egyediségét.

Mivel a 2019-20-as tanében tervbe van véve a magyar animáció nagymestereinek (Kiss Iván, Czakó Ferenc, Orosz István, Keresztes Dóra, Gyulai Líviusz, Jankovics Marcell, Varsányi Ferenc) és tudós szakembereinek (dr. Varga Zoltán, dr. M. Tóth Éva) életmű –vetítéssel egybekötött látogatása, ezért az okosmozi. hu munkatársa megígérte, hogy a sorozat megkoronázásakánt elhozza nemcsak a Ruben Barndt filmet, hanem az alkotás fő alkotóit (M. Kristic rendezőt; Kapitány Ivánt, a főszereplő szinkronhangját; a zeneszerzőt: Cári Tibort). Egyébként a 100 szakemberből álló animációs csoport egyik animátor tagja, Kiss Virág tavaly novemberében már járt az iskolában.

GALÉRIA