Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Színházlátogatás

Színházlátogatás

2016. április 26-án a Prométheusz (NTP-KKI-B-15-0124) pályázat keretein belül iskolánk néhány tanulója lehetőséget kapott, hogy megnézze a Don Quijote című előadást Budapesten, a Nemzeti Színházban.

A kirándulást megelőzően a tanulók már megismerkedtek Don Quijote történetével. Mivel a darab maga talán kissé nehéz, hiszen egy feldolgozásról van szó, fontosnak tartottam, hogy ismerjék a mű cselekményét és a történet értelmezését is. Így könnyebben tudták értelmezni magát az előadást.

Az autóbuszos utazás izgatott, vidám hangulatban telt, és a nagy délutáni forgalom ellenére viszonylag hamar megérkeztünk a színház épületéhez.

Már maga a környezet is lenyűgözte a tanulókat, hiszen sokuknak nincs lehetőségük arra, hogy a családjukkal elmehessenek egy színházi előadásra. Az impozáns, gyönyörű épület (mind kívülről, mind pedig a belső tér pompája) nagyon tetszett a diákoknak, ezt többször is szóvá tették.

Az előadás alatt a tanulók érdeklődve figyelték a színpadi eseményeket. Mivel a tanulók többsége dráma foglalkozásra is jár, ezért nekik külön érdekességnek, tapasztalatnak számított a színészi játék. Külön élmény volt számukra, hogy általuk is ismert, híres színészeket is láthattak élő játék közben, akiket korábban csak a televízióból ismertek.  A hazafelé úton is sokat beszélgettek arról, ki melyik filmből ismeri Reviczky Gábort, Bodrogi Gyulát és a többi, kiváló színészt és színésznőt.

A nap végén fáradtan, de rengeteg pozitív benyomással tele érkeztünk meg Hatvanba, ahol már várták a tanulókat szüleik. Azt gondolom, ez egy életre szóló élmény volt nem csak tanulóink, de az iskolánk felnőtt dolgozói számára is.

GALÉRIA