Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Szavalóverseny az advent hangultában

Szavalóverseny az advent hangultában

 

Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre az iskolánkban már hagyománynak számító „Most a fenyőfák ágai védnek” című adventi szavalóverseny.

A december 14-én megrendezett rendezvényen 8 településről, összesen 10 iskolából érkeztek hozzánk a tanulók. Mind a 23 tanuló gyönyörű szavalattal készült, ezért a zsűrinek nem volt könnyű dolga döntést hozni. Végül úgy döntöttek, megosztják a harmadik és a második helyezést is három-három tanuló között. Harmadik helyezést ért el Ramos Vanessza (Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, Kisújszállás), valamint Varga Gréta és Kiss Tamás (Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola, Debrecen) tanulók. Második helyen osztozott Horváth Rajmond (Széchenyi István Baptista Középiskola, Tapolca), Hegedűs Hedvig (VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola, Budapest), valamint Princhausz Tamara (Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Általános Iskolája és Sportiskolája, Pécs).

Az első helyezett a zsűri egybehangzó döntése alapján Rafael Patrícia lett, a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium végzős tanulója.

Iskolánk tanulója, Forró Máté különdíjban részesült a saját költeménye előadásáért.

A versek előadása után tanulóink egy rövid adventi műsorral készültek vendégeinknek. Iskolánk bábtársulata kedves műsorával igazi ünnepi hangulatot idézett meg (résztvevők: Rubos Alexandra, Szaszkó Vanessza, Ballagó Dorina, Szabó Balázs, Halmi Attila, Kelemen Ákos. Felkészítő tanáruk: Friedrich Tünde), Oláh Alexander 9. évfolyamos tanuló pedig gyönyörű gitárjátékával örvendeztetett meg minket.

Külön öröm volt számunkra, hogy idén Erdős Virág József Attila-díjas költőnőt köszönthettük a zsűri elnökeként, aki rövid felolvasást is tartott nekünk műveiből, illetve néhány versenyző számára dedikált kötetet adott át jutalomként. A költőnőt - az ifjabb versmondó nemzedék képviseletében - Szűcs Rozina és Podonyi Alina köszöntötte egy-egy gyermekversének előadásával. A zsűri munkájában részt vett Tóth István előadóművész és Kocsis István, nyugalmazott könyvtárigazgató, a hatvani kulturális élet egyik központi alakja is.

Az irodalom iránti tisztelet és szeretet kifejezése mellett, ami különösen fontos a középiskolás korosztály számára, úgy gondolom, ez az alkalom hozzájárult ahhoz, hogy még közelebb érezzük magunkhoz az ünnepet, a karácsony hangulatát.

 

Valaskáné Poncski Hajnalka

szervező

GALÉRIA