Üdvözöljük iskolánk weboldalán

25 éves a Grassalkovich Antal Baptista Szakképző Iskola

A jubileumi tanévben a záró rendezvényt Lados István iskolalelkész nyitotta meg, aki áldást mondott e jeles alkalomból. Ezt követően Lestyán Balázs, Hatvan város alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket és kijelentette, hogy szükség és helye van iskolánknak a város életében. Maldrik Gábor, a Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Felnőttek Általános Iskola igazgatója kihangsúlyozta az eddig elért eredményeket és megköszönte az intézmény alapítóinak, volt vezetőinek, régi és jelenlegi munkatársainak és a Grassalkovichos diákoknak, szüleiknek, hogy mindannyian részesei voltak ennek a 25 évnek. Szalánczi Zoltán, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a hit, a szeretet és a remény hármas egysége köré fonta gondolatait. A köszöntések után Sinkovics Erika, a hatvani Ady Endre Könyvtár igazgatója osztotta meg gondolatait és méltatta az ezután következő dokumentumfilm jelentőségét. Ezt követően Szűk Balázs az iskola tanára "Nincs más.... " című dokumentumfilmjének vetítésére került sor.

A portréfilm 6 tehetséges diákról szól, akik a művészet, a vers -  prózaírás és a zene területén tehetségesek. A film főszereplői: Balaton Bertold, Burka Szilveszter, Forró Máté, Oláh Alexander, Szitai Dániel, Takács András. Otthoni környezetükben szólaltatta meg őket Szűk Balázs, ezekre az egységekre az intézmény dolgozóival készített riportok "felelnek" és így alakul ki a film szerkezete. A teljes egységet a filmvetítés előtt és után Szabó Balázs gospel énekes két dala foglalta keretbe. A dokumentumfilm óriási tapsot kapott a több mint 130 jelenlévő vendégtől. A rendezvényt a film készítőjével, rendezőjével Szűk Balázzsal, a megjelent diákokkal Balaton Bertolddal, Forró Mátéval, Oláh Alexanderrel, Takács Andrással valamint a film technikai hátterést segítő Grassalkovichos diákokkal, Balogh Zoltánnal, Szklenár Józseffel való ankét beszélgetés zárta, melyet Fekete Gábor moderált.

Köszönet a rendezvény támogatóinak: Szécshényi Zsigmond Vadászati Múzeumnak, Hatvan Város Önkormányzatának és a Budapest Európa Televíziónak.

 

http://hatvanihirlap.hu/filmet-rendezte-grassalkovich-iskola/

https://www.youtube.com/watch?v=bMIbrHZkR2k

 

GALÉRIA