Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Mézes reggeli

Mézes reggeli

            A Földművelésügyi Minisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület pályázatot írt ki Mézes reggeli programnévvel, melyhez ez idáig országosan 67 iskola csatlakozott, és ezt a sort bővíti iskolánk is.

            Iskolánk diákjai a program keretén belül szorgalmas méhek módjára három faliújságot is megtöltve, különböző mézzel, méhészkedéssel, egészséges életmóddal kapcsolatos információkat gyűjtögettek össze. Volt olyan is, aki csak szívesebben örökített meg egy repülő méhet, vagy éppen egy virágoskert varázsa ihlette meg és színezve tolmácsolta lelkesedését.

A program keretein belül 2015.11.26-án Kereki Lajos méhész tartott színvonalas, érdekfeszítő előadást a méhekről, szokásaikról, a mézelés folyamatáról. Az eredetileg 30 percben maximált program bő egy órásra növekedett, hiszen mind a tanulók, mind a dolgozók rengeteg kérdést vetettek fel e témakörrel kapcsolatban.

            Miután mindenki megkapta kérdéseire a választ, a pályázatkiírók jó voltából, iskolánk tanulói, dolgozói vajas kenyéren tesztelhették, ízlelgethették a szorgos méhek által készített finom, egészséges mézet.

GALÉRIA