Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Madarak és fák napja

Madarak és fák napja - május 10.


A Madarak és Fák Napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsuk, elmélyítsük.
Ezen alkalomból ismét meghívtuk Tóth István Lehoczky János díjas környezeti nevelőt, aki előadást tartott:

  • A madarak élőhelyei
  • Védett madaraink

témákban a diákjainknak.
A tanulóink érdeklődve hallgatták az előadást és csodálkoztak mennyi gyönyörű madár van, amit nem is láttak, ismertek korábban. Az előadás keretében bemutatott fotók gazdagították az élményt valamint a madarak dalai, hangjai is elbűvölték a tanulóinkat.
Az előadás után tovább folytattuk a beszélgetést, eszmecserét diákjainkkal hiszen fontos felhívni a figyelmüket arra, hogy hétköznapokon is figyelnünk kell a “hallgatag” és “énekes” társainkra. Tudatosítani kell a diákokban, hogy a fák oxigént termelnek, port szűrnek meg és a városokban a zajvédelemben is fontos szerepük van. Valamint a színes, gyönyörű madarak éneke, a fák zöldje meg is nyugtatja az embert, kellemes kikapcsolódást nyújthat hétköznapjainkban is. Fontos megláttatni a gyerekekkel, hogy ezeknek az élőlényeknek a sorsát egyre inkább befolyásolja a mindenen uralkodni vágyó ember, az év többi, háromszáz-egynéhány napján is…
Ez az alkalom erre nyújtott jó lehetőséget iskolánk tanulóinak. Megismerkedhettek énekes madarainkkal is, tudatosodhatott bennük az, hogy mindannyian felelősek vagyunk a környezetünkért és csak együttes erővel óvhatjuk meg.
Hatvan város zöldövezeteiben, parkjaiban madár lesen is többször jártunk. A program végén pedig a diákok elkészítették a saját plakátjukat.

GALÉRIA