Üdvözöljük iskolánk weboldalán

2019.04.11 Költészet napja

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=8LIX72QGegs&feature=share&fbclid=IwAR0MwtM_V2STx0ncCza6eMaa_vzw-WxUs2sP3JNdLSxvA81lQU2utQYeRVE

A magyar költészet napját ünnepeltük 2019. április 10-én, Tósoki Anikó versmondó előadóművész és Ács Enikő énekes-gitáros előadóművész- fogadták el meghívásunkat Hatvanban a Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Felnőttek Általános Iskolájába, hogy a költészet üzeneteit akadálymentesen, testközelből átadhassák az iskolában tanuló gyerekeknek, fiataloknak és a program iránt érdeklődőknek.

Intézményünk törekvése a gyermekek kulturális fejlesztése, támogatása legyen az filmes, irodalmi, zenés, vagy művészeti program, amelyeknek megvalósítása iskolánkban egy közös célt szolgál: gyermekközpontú iskolát teremteni, a tanulók kultúrához való hozzáférésének terepét a lehető legjobban kiszélesíteni.

A két előadóművész együtt tíz éve látja el művészi vers és dalélményre vágyó közönségét megzenésített versekkel a különböző színpadokon, különböző közönségnek.

Április 10-én József Attila, Szécsi Margit, Weöres Sándor, Petőfi Sándor, Ady Endre, Zelk Zoltán, és Kányádi Sándor versek gazdag kavalkádját hallhatták a 7.-11. osztályos tanulók és a Hegymenet Klubot látogató fiatalok a tolmácsolásukban, szavalat és ének formájában, közbe-közbe énekelve gitárkísérettel.

Tósoki Anikó versmondó előadóművész József Attila Tiszta szívvel, Bolyongok, Anyám, Kertész leszek, Születésnapomra, Mama című költeményei által közvetített érzéseit, gondolatait jelenítette meg a gyerekeknek. Kapcsolatot teremtve, közéjük ülve, a tanulókkal beszélgetve, velük együtt énekelve adta elő a költeményeket, az előadásba ily módon is bevonva őket. Ács Enikő megzenésített verseket szólaltatott meg gitárkísérettel. Zelk Zoltán Tavaszi dal című költeményét játszotta el búcsúzóul, a gyerekek és a megjelentek nagy örömére.

GALÉRIA