Üdvözöljük iskolánk weboldalán

V. Adventi szavalóverseny

V. Adventi szavalóverseny

Idén 2018.december 12-én már ötödik alkalommal került megrendezésre „Most a fenyőfák ágai védnek” című adventi szavalóversenyünk. A verseny minden évben a szeretet és a várakozás jegyében, a karácsonyi készülődés hangulatában zajlik. Ennek megfelelően a kötelező vers, minden évben a karácsony ünnepéhez kötődik, amely az idei évben Juhász Gyula: Karácsony felé című verse volt.

A szavalóversenyre érkező 24 középiskolás tanuló az ország 11 intézményéből, településeiről (Nagyhalász, Lőrinci, Jászberény, Kisújszállás, Aszód, Hatvan, Budapest, Gyöngyös) érkezett hozzánk.

Az idei évben a versenyzők teljesítményét ismét neves zsűri értékelte: A zsűri elnöke Rácz Ferenc a Hevesi Sándor Színtársulat vezetője, előadóművész, drámapedagógus volt, valamint a zsűri tagjai voltak: Demeter László színművész, az Országos Diákművelődési Bizottság elnöke, Kocsis István a hatvani Ady Endre könyvtár nyugalmazott könyvtár igazgatója és Szűk Balázs író, költő, publicista.

A szavalóversenyt Maldrik Gábor iskolánk igazgatója nyitotta meg. Nagy élmény volt mindannyiunk számára a kötelező verset különféle érzülettel befogadó előadóktól hallani. Volt, aki vehemensebben, lángoló érzelmektől túlfűtött előadásmódban, volt, aki elmélyülten a költemény gondolati megközelítését erősítve, volt, aki a versnek önmagán túlmutató üzenetét is elénk tudta tárni, s nagyszerű, átütő erejű hatást elérve varázsolta elénk a kötelező verset.

A szabadon választott költemények a paletta széles skáláján mozogtak Romhányi József költeményeitől Goethe verséig és Váczi Mihálytól Petőfi Sándorig, József Attila egy-egy szép művészi alkotásáig, amely költészeti változatosság miatt, és a magas színvonalú szereplésekből adódóan, a zsűrinek „nehéz dolga volt”. Az eredményhirdetés előtt a zsűritagok elmondták építő, segítő gondolataikat biztatást és útravalót adva a diákoknak. Kihangsúlyozták, hogy az előadók mindegyike győztes.

A zsűri értékelése szerint az alábbi eredmények születtek:

1. helyezett: Székely Bernadett (Váci Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma, Aszód)

2. helyezett: Buronyi Erika (Terplán Zénó Ferences Középiskola, Jászberény)

3. helyezett: Simon Hajnalka Tímea (Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, Nagyhalász)

4. helyezett: Bernáth Ibolya (Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Középiskola és Kollégium Illésy Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola Tagintézménye, Kisújszállás)

5. helyezett: Pereni Dominik Vincenzo (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola, Gyöngyös)

6. helyezett: Oláh Csaba (Váci Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma, Aszód)

Különdíjat kaptak:

  • Griszháber Tamás (VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola, Budapest)
  • Fehér Péter (Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium, Budapest)
  • Forró Máté (Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Felnőttek Általános Iskolája, Hatvan)

Elismerő oklevelet és könyvjutalmat kaptak:

  • Nagy Renáta Szabrina (Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, Nagyhalász)
  • Sinkó Laura (VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola, Budapest)
  • Szabó Virág (VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola, Budapest)
  • Kotroczó Vivien (Szívárvány Baptista Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola, Budapest)
  • Bősze Boglárka (Egri Szakképzési Centrum Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Lőrinci)
  • Kanzler Dominika (Egri Szakképzési Centrum Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Lőrinci)
  • Varga Anna (Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Középiskola és Kollégium Illésy Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola Tagintézménye, Kisújszállás)
  • Bognár Andrea (Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Középiskola és Kollégium Illésy Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola Tagintézménye, Kisújszállás)
  • Vudi Zsófia (A Váci Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma, Aszód)
  • Vígh Adrián Péter (Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Felnőttek Általános Iskolája, Hatvan)
  • Molnár Anikó (Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Felnőttek Általános Iskolája, Hatvan)
  • Arany Marcell (Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium, Budapest)
  • Herczeg Levente (Egri Szakképzési Centrum Damjanich János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Hatvan)
  • Gubis Katalin (Egri Szakképzési Centrum Damjanich János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Hatvan)
  • Szarka Martin (Egri Szakképzési Centrum Damjanich János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Hatvan)

Ezúton is köszönjük a felkészítő, támogató tanárok, szülők, kísérők munkáját!

https://www.youtube.com/watch?v=w4TpBXb5sxQ&feature=share

GALÉRIA