Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pályaválasztási Kiállítás Hatvanban

                                                       Pályaválasztási kiállítás Hatvanban

A hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola sportcsarnok adott helyet 2015.11.26-án a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által szervezett nagyszabású, hagyományos kiállításnak.

A programon 600 fő, a megyénkben tanuló 7.-8. osztályos tanuló jelent meg a hatvani járásból.

A diákokat Imre Zsolt, a járási hivatal vezetője köszöntötte, aki rámutatott, hogy a tanulóknak életük egyik legmeghatározóbb döntését kell meghozniuk a leendő középiskolájuk kiválasztásakor, ezzel a kiállítással ebben szeretnék segíteni őket.

Az eseményen 15 középiskola mutatkozott be, köztük a miénk is.

Az érdeklődő tanulókkal ismertettük az aktuális szakirányokat és játékos interaktív bemutatókat tartottunk az eladó és kertész szakmák témaköreiből.

A kertészek igyekeztek a kíváncsi látogatók elé tárni iskolánk elméleti és gyakorlati képzésének fő erősségeit, érdekességeit. Lehetőséget adtunk a tudásukat tesztelni vágyó potenciális jelentkezőknek, hogy tíz darab zöldségféle vetőmagból hány darabot képes felismerni, illetve alkalmat teremtettünk arra is, hogy digitális fénymikroszkópjaink segítségével szemrevételezhessenek gombákat, melyek a kertészeti növényekben nagy károkat képesek okozni, illetve érdekesség képen moszatokat is lehetett megtekinteni.

Eladó tanulóink a tudatos vásárlói magatartással kapcsolatos interaktív feladatokkal kápráztatták el az érdeklődő fiatalokat. Valamint a tanulók nagy érdeklődéssel és szorgalommal oldották meg a számítógépes és szellemi feladatokat is.

Összességében elmondhatjuk, hogy standunk, iskolánk és képzésünk iránt roppant nagy volt az érdeklődés. Ezt hivatott bizonyítani a közel 200 db regisztráció is, mellyel jelezték a látogatók, hogy a nyílt napok alkalmával is meg szeretnék tekinteni iskolánkat és bepillantást kívánnak szerezni az iskolai életképekből.

Iskolánkat Maldrik Gábor igazgató úr, Farkasné Magyar Katalin vezető szakoktató, Molnárné Juhász Ágnes és Marosvölgyi Csaba tanárok képviselték. A hostess feladatokat eladó, szociális gondozó és ápoló, valamint kertész szakos tanulóink látták el.

http://www.heol.hu/heves/kozelet/kostolo-a-szakmakinalatbol-640438

 

GALÉRIA