Üdvözöljük iskolánk weboldalán

2016 Esélyegyenlőségi nap, Láthatatlan kiállítás

Láthatatlan kiállítás

 2016. június 10-én rendezték meg Hatvanban a II. Esélyegyenlőségi napot, amelyen a Prométheusz szakkör tanulói is részt vettek.

A rendezvényen az érdekes előadások mellett fellépett a Nemadomfel! együttes is. A délután folyamán a fiatalabbak számára egész napos programok biztosított, hogy kipróbálhatták, milyen lehet fogyatékkal élni (pl. kerekesszékben kellett különböző feladatokat megoldaniuk stb.).

A Prométheusz szakkör tanulói a foglalkozások során már megismerkedtek a vakok, siketek kommunikációjával. Éppen ezért hatalmas élményt jelentett a tanulóknak a rendezvényen szervezett Láthatatlan kiállítás. Tovább mélyíthették a Braille-írásról szerzett ismereteiket, találkozhattak és beszélgethettek vak személyekkel. különböző ügyesség feladatokat kellett megoldaniuk bekötött szemmel. A legnagyobb sikert az a játék aratta, amely során bekötött szemmel, egy bot segítségével kellett végigmenniük egy, a helyszínen felépített úton. Így kipróbálhatták, milyen nehézségekkel is kell megküzdeniük a látássérült és vak személyeknek.

A tanulók nagyon élvezték a játékokat, feladatokat. A rendezvény az ő korosztályuk számára is rendkívül hasznos, hiszen ezek az alkalmak remekül fejlesztik az empátiát, könnyebbé teszi számukra mások elfogadását és megértését, segíti a helyes értékrend kialakítását.

http://hatvanihirlap.hu/fogyatekkal-boldogok-hetkoznapok/

GALÉRIA

CSATOLT DOKUMENTUMOK