Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Roma nap iskolánkban!

Roma nap iskolánkban!

A roma kultúra és a művészet szépségeit mutatták meg a diákoknak a Grassalkovich Antal Baptista Szakközépiskola, Szakiskola és Felnőttek Általános Iskolájában. A különleges napra olyan művészek látogattak el, mint Lakatos Klára művésznő és a Romano Glasso. Az alkotó számos iskolában járt már. Műveivel, valamint előadásaival arra sarkallja a tanulókat, hogy ismerjék meg környezetüket és saját magukat.

– A legfontosabb feladatunk az életben a tanulás. Itt nem feltétlenül az intézményesített oktatásra gondolok. Én azt gondolom, lényegtelen, hogy egy gyermek milyen származású. Sokkal fontosabb az, hogy hova helyezik el magukat a világban. Arra próbálom nevelni őket, hogy közösségben tudjanak együtt élni, és tisztelni önmagukat és másokat – fejtette ki Lakatos Klára.

Szinyei András alpolgármester elmondta, ezek a rendezvények azért fontosak, mert általuk egy másik kultúra befogadására is nyitottabbak leszünk.

A Romano Glasso formáció autentikus zenével és tánccal varázsolta el a közönséget. A csapatban egyébként roma és nem roma származású tagok is vannak, ezzel is felhívva a figyelmet az egymás iránti elfogadásra.

Az eseményt egy kötetlen beszélgetés zárta, ahol a diákok is kérdezhettek a vendégektől.

https://youtu.be/nauFJbZ9Ri0

GALÉRIA