Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Idősek világnapja

Idősek világnapja

Az Idősek világnapját 1991. óta ünnepeljük meg minden október 1-én. Ebből az alkalomból a hatvani Szent Kamill Idősek Otthonában október 5-én, hétfőn került sor egy egész napos ünnepségre, melyen iskolánk is részt vett.

Iskolánk tanulói, valamint pedagógusa közel félórás, zenés irodalmi műsorral készült az otthon lakói számára. A versek és az előadott szövegek tematikájukban mind kapcsolódtak az ünnephez, még meghittebbé téve azt. Az emléknap lehetővé teszi, hogy ezen a napon kiemelt figyelmet kapjanak az idősek, azonban fontos, hogy ne csak ezen az egy napon figyeljünk oda rájuk.

A tanulók számára is fontosak voltak azok a gondolatok, amelyek az emlékek fontosságát, a pillanat örömeinek átélését, az életünkre való visszatekintést hirdetik. Az idősek szeméből áradó köszönet megható volt a diákok számára. Az otthon igazgatónője, Horváth Gabriella elmondta, hogy máskor is nagy örömmel várják iskolánk diákjait.

A műsor résztvevői: Berki Lívia, Patai Fanni (eladó 10. osztályos tanulók), Berki Henriett, Sisa Éva (szakmunkások szakközépiskolája 11. évfolyamos tanulók), valamint Szűk Balázs történelem szakos tanár.

Felkészítő tanár: Poncski Hajnalka