Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Egészségnap

Egészségnap

2015. 10.15-én került megrendezésre a Tabán úti gyakorlati telephelyünkön az egészség nap. A program lényege az volt, hogy ezen a napon diákjaink megismerkedhessenek az egészséges táplálkozás alapjaival, a táplálkozási piramissal és azok elemeivel is. A táplálékpiramist poszter formájában el is készítették diákjaink.

Ezen kívül a diákoknak lehetőségük volt különböző egészséges élelmiszerek kóstolására: gyümölcs, zöldség, joghurt. A zöldségekből, gyümölcsökből saját készítésű ételkülönlegességeket is alkothattak, amelyeket később a szintén általuk elkészített salátákkal együtt tálaltak és fogyasztottak el.

Sor került közös filmnézésre is, amely keretében az alkohol és drogprevencióval a dohányzás ártalmaival foglalkoztunk valamint a tinédzserkori sexualitással kapcsolatos előadásokon, csoportos foglalkozásokon is részt vehettek diákjaink. Ezt követően pedig teszteket tölthettek ki és kérdéseket tehettek fel a filmmel és az előadással kapcsolatban.

Kertész szakos tanulóink és munkatársaink révén különböző gyógynövényekkel, gyógyteákkal is megismerkedhetnek a gyerekek és a gyógynövényekből készült teákat is megkóstolhatták.

A tanulók nagyon élvezték a napot és a programokat is. 

GALÉRIA