Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Angol nyelvi tábor első nap

Angol nyelvi tábor

2015.06.22-2015.06.26-áig került iskolánkban megrendezésre az angol nyelvi témahét. Ennek keretében a diákok megismerkedhettek a Texasból érkező vendégeinkkel, kultúrájukkal és lehetőséget kaptak angol nyelvi készségük fejlesztésére, a helyes kiejtés gyakorlására, szókincsük bővítésére is.
Az első napot a nagyteremben közös imádkozással kezdték, majd bemutatkoztak a vendégeink, elmondták, hogy mi lesz a hét programja. Ezt követően a diákokat 3 csoportra osztottuk és 50 perces órákban folyt az angol nyelv gyakorlása. A csoportbontás nagyon fontos volt, hiszen ez határozta meg, hogy a hét hátralévő részét a vendégeink és a gyerekek kivel töltik el. Ezt a bontást a hét folyamán végig megtartották, mert csak így dolgozhattak igazán hatékonyan együtt és érhettek el eredményeket a hét végére. A foglalkozásokat szituációs játékokkal és Bibliai olvasmányokkal színesítették, amelyet a gyerekek angolul próbáltak elolvasni. Az anyanyelvi tanároknak így lehetőségük volt felmérni a tanulók szókincsét, angol nyelvi készségeit, amely a későbbiekben alapul szolgált a nyelvtani és nyelvi foglalkozások további tervezéséhez. A tanulóink és a vendégeink nagy érdeklődéssel fogadták az angol tábort, sok esetben megkeresték szünetben is az oktatókat.

A délután folyamán megtekinthették a Vadászati Múzeumot, Kastélyt és Hatvan város nevezetességeit is. A délutáni programokat igyekeztünk úgy megszervezni, hogy lehetőségük legyen a környék nevezetességeit is megtekinteni. Ezzel színesebbé tenni az itteni látogatásukat.

GALÉRIA