Üdvözöljük iskolánk weboldalán

2020.02.20 Farsang

Iskolánkban 2020. február 20-án szerveztük tanulóink számára a már hagyományosnak mondható farsangi napot.

Az első tanóra után a diákok az aulában gyűltek össze, ahol 5 csoportot alakítottak ki. Ezek a csapatok versenyeztek egymással a nap folyamán a különböző ügyességi feladatok megoldása során. Kitölthettek a farsanggal kapcsolatos kvízt, összemérték gyorsaságukat egy farsangi maszkot ábrázoló kirakóban, de bemutathatták kreativitásukat is, amikor egy farsangi álarcot kellett készíteniük. Ezt követően különböző mozgásos, ügyességi feladatok kerültek sorra: célba dobás, „lufi-fogócska”, kártyavárépítés, gyorsasági sorversenyek, hullahopp-karikázás stb.

A nap végén tombolasorsolás következett, amelyen a szerencsések különféle kedves ajándéktárgyakat, plüssfigurákat, tanszereket, ékszereket és egyéb apróságokat nyerhettek, valamint iskolában felhasználható „kuponokat”.

Tombolasorsolás előtt Forró Máté, iskolánk tanulója adta elő a farsang alkalmából írt saját költeményét, melyet nagy tapssal jutalmaztak a hallgatók.

A tombolasorsolást követően került sor az eredményhirdetésre. A három fős zsűrinek (Szűk Balázs tanár úr, Friedrich Tünde Gizella és Németh Anett tanárnők) nehéz dolga volt az értékelés során, hiszen minden diák ügyesen kivette a részét a feladatokból, játékokból, azonban csak egy győztes lehetett. Az első helyezettek a végzős kertész és élelmiszer és vegyi áru eladó osztályokból álló csapat lett, akik egy finom tortát kaptak jutalmul, míg a második és harmadik helyezést elért csapatok édességeket, csokoládékat oszthattak szét maguk között.

A nap remek hangulatban telt, és a játék mellett úgy gondolom, számtalan új ismerettel gazdagodhattak tanulóink, mi pedig újra rácsodálkozhattunk az egyes feladatok során tapasztalt ügyességükre, leleményességükre.

A nap szervezői: Némethné Gyulavári Éva és Szabó József Lászlóné tanárnők

GALÉRIA